Lego-synttärit

Olen järjestänyt meidän pojalle 2v:stä asti teemoitettuja synttäreitä. Tykkään hirveästi tehdä kaikenlaista askartelujuttua ja mikäs sen parempi syy askarrella kuin oman pojan juhlat. Hän on mun suurin fanittaja – rakas.

Alan miettimään teemaa jo siinä 4 kk ennen synttäreitä. Tämä siksi, että tarvitsen ideointiin ja raaka-ideoiden hiomiseen paljon aikaa. Askartelu on kivaa, vaan jos sitä joutuu tekemään aikapaineessa ja hikiotsalla, siitä katoaa ilo. Niinpä varaan tekemiseen reilusti aikaa. Mietin tarjottavia, kutsua, koristeita, ohjelmaa ja mitä vieraslahjoja vois olla. Surffaan netissä etsimässä valmiita ideoita ja hakemassa inspiraatiota.

Seuraavaksi paljastan teille millaiset synttärit syntyivät.

Kutsukortti

Etsin netistä kuvia korttiin ja muokkasin ne kuvankäsittelyohjelmallani. Linkit kuviin:
lego-alusta (kuvassa oranssi). Tämä linkki vie parempaan taustaan kuin mitä omassa kortissani käytin. Tässä alustan kuviot menevät oikein. Jos nyt välttämättä haluat just ton mun käyttämän taustan, niin tsekkaa Ipad Wallpapers.
minifiguri skeittaaja.
leegopalikkarivi.

Tarjoilut
– leegopalikkakakku (kuva vieressä). Kakku on Ullanunelmia Ullan innoittama. Jack Sparrow-minifigurin rakentelin marsipaanista. CM:ssä myytiin sopivasti 5 pikkupötkön värikokoelma, jota käytin Jackin kasvoihin, käsiin, paitaan ja housuihin. Kasvot piirsin mustalla elintarvikekynällä. Katso oma ohjeeni Jackiin. Kakun päällysteet marsipaania, sitä tarvitsin 2 pötköä. Kakkutaikina on kääretorttuohjeella tehty. Yhdestä torttupohjasta riitti 3 kerrokseen. Palikan nupeissa on kakkua sisällä, leikkasin ne oikeaan kokoon muovailuvahamuotilla.
– mehua ja leegojäitä. Jääpalamuotit Legolta BrickLinkistä.
– muffinsseja leegokuvilla. Idean ja mallin kuviin löysin Living Lucurtosta. Netistä löytyy muuten ihan älytön määrä ideoita erilaisiin lego-muffinseihin hakusanoilla ”lego cupcakes”.
– itse koottavat coctail-tikut. Tikkujen päissä tietysti leego-ukkojen päitä. Tikkuihin oli tarjolla pikkunakkeja, kurkkupaloja, ananasta, mozzarella-juustopalleroita ja vaahtokarkkeja ja kaikki saivat itse poimia tikkuihinsa lautaselta mitä halusivat. Arvatenkin vaahtokarkit muodostuivat suosikiksi.

Coctail-tikut legon hengessä:
Tarvikkeet: taikataikinaa, coctail-tikkuja, pirtelöpillejä, keltaista sormiväriä, musta tussi, askartelulakkaa.

Pyörittele taikataikinasta ukkojen pään paksuutta vastaava pötkylä. Leikkaa veitsellä paloiksi. Pyöristä jokaisen palan kulmia, tarkista että palan muoto vastaa ukon pään muotoa. Kauli taikinasta pään päälle tulevan nappulan paksuinen levy. Ota siitä pirtelöpillillä paloja. Palat saat irti levystä puhaltamalla pilliin. Työnnä coctail tikku pääpalaan, kostuta päälakea ja kiinnitä siihen nuppi. Anna kuivua kuivaksi. Kuivata mieluiten ilman, että pala on lappeellaan mitään tukea vasten, jotta pala pysyy pyöreänä. Maalaa kuivat päät keltaisella sormivärillä. Anna kuivua. Piirrä mustalla tussilla kasvot ja anna kuivua. Lakkaa päät lopuksi kiiltävällä askartelulakalla vedenkestäviksi.

Huomaa, että nämä sopivat vain isommille lapsille, jotka eivät innostu syömään tikkua.

Leego-palikat mehutölkeistä

Tarvikkeet: tyhjiä, kuivattuja mehutölkkejä (itse käytin Tropicin tölkkejä), yksipuolista teippiä, kaksipuolista teippiä, kertakäyttöpöytäliina, pahvia.

Ensiksi litistä mehutölkin suu. Teippaa se kylkeen kiinni tiukasti. Leikkaa sitten kertakäyttöpöytäliinasta 2 x suorakulmio, hieman päätypalaa isompi. Peitä sillä yksi tölkin pääty, kiinnitä se tavallisella teipillä. Peitä samoin toinen päädyistä. Leikkaa vielä yksi iso pala pöytäliinasta, tällä peität tölkin isot sivut. Kiinnitä pala tölkkiin kaksipuoleisella teipillä, niin että teippi jää liinan alle piiloon. Valmista vielä pahvista kiekkoja ja kiinnitä kaksipuoleisella teipillä ne legopalikan päälle nupeiksi.

Ohjelma
1. Lego-ukkokuvien etsiminen. Sitä mukaan kun lapsia tuli, he saivat käteensä vihon ja kynän ja saivat alkaa etsimään itsekseen tai kaverin kanssa asuntoon eri puolille piilottamiani lego-ukkokuvia. Olin numeroinut kuvat 1-9:ään ja vihkoon merkitsivät minkä numeroisen ukon löysivät. Olivat salamannopeita etsijöitä! Kuvat piirsin itse, tässä ne sinullakin: kuva1 ja kuva2. Kuvia oli siis kaikkiaan 9.
1. Lahjojen antaminen. Aloitettiin kun kaikki juhlijat olivat saapuneet. Tehtiin ”aamupiirin” tapaan eli lapset piirissä ja jokainen antaa lahjansa ja sankari avaa ne vuorotellen.
2. Kakkua ja muita herkkuja.
3. Onginta. Jokainen sai oman lego-pussukkansa. Pussukoissa oli lego-tarroja, pikkuleikkilisko ja lego-minifiguripussi. Tavaroita sai vaihdella ja vaihtokauppa kävikin vilkkaasti. Oma mallini lego-pussista: sivu1 ja sivu2. Pussiaihiot tulostin hieman normaalia paksummalle paperille, jotta kestäisivät pusseina. Kuva valmiista pussista. Pussissa käytetyt kuvat surffattu netistä.
4. Myrkkykarkki. Tehtiin kahdessa ryhmässä. Toista ryhmää valvoi mieheni. Ideana on kaataa lautaselle about 1 annoksen verran irtokarkkeja. Yksi ryhmästä poistuu paikalta. Muut valitsevat myrkkykarkin. Nyt poistuja saa alkaa valita karkkeja pussiinsa kunnes ottaa myrkkykarkin ja vuoro vaihtuu. Muut vahtivat ja huutavat heti ”myrkkykarkki” jos leikkijä ottaa sen pussiinsa.
5. Tikanheittoa (meillä on lapsiturvallinen magneettitikkataulu).
Osallistujat olivat 6-8 v. Synttärit kestivät tällä ohjelmalla 1.5 h.

Kategoria(t): Koristeet, Kortit, Leivonta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa