Pääsiäispupuja pajunoksiin

pupuset_pajunoksiin0Nämä pikkupupuset saavat hyvälle tuulelle. Ne hymyilevät, koska kevät on tulossa. Näitä pupusia on nopea tehdä pajunoksiin koristeeksi ja virpomisoksiin hyvää mieltä jakamaan.

pupuset_pajunoksiin2Tarvikkeet:
paperipalloja
valkoista ohutta pahvia
korotustussi
musta tussi
lyijykynä
kontaktiliimaa
sakset
lankaa

Löysin CM:n askarteluosastolta paperipalloa, kokoa 20 mm. Se olikin ainoa ostos, jonka tähän tarvitsin. Lankaa ja pahvia löytyi jo omista varastoista. Piirsin pahville korvapareja (tulosta tekemäni kaava korville), väritin korvat lilalla korostustussilla. Leikkasin langasta 14 cm:n pätkiä, jotka solmin ripustuslenkeiksi. Paperipalloissa on reikä valmiina, niinpä pursotin reikään vähän liimaa ja työnsin hammastikun avulla ripustuslangan reikään solmupää edellä.

pupuset_pajunoksiin3Leikkasin korvaparin kantaosan kahtia ja taitoin pahvia niin, että taitos myötäilee paperipallon pintaa ja liimautuu siihen paremmin. Kun liimaat korvat, aseta ripustuslenkki ihan aukileikkauksen juureen. Lopuksi enää pupuille tussilla silmät, nenä ja töpöhäntä ja valmista on! Jos laitat näitä virpomisoksiin, leikkaa ripustuslenkki auki ja solmi pupu oksaan. Näin pupu pysyy oksassa vaikka sillä viuhtoo.
pupuset_pajunoksiin6

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa