Ensimmäinen blogaus – tästä se lähtee

Kavereiden innostamana avaan nyt mielenmaailmani ja hengentuotteeni kaiken kansan nähtäväksi. Tervetuloa seuraamaan mitä käsistäni tulee syntymään.

Meillä on pieni merirosvon alku, 6 v, kasvamassa. Hänelle oli ostettuna merirosvoliivi, mut kun kaveri tulee kylään ja merirosvoleikki alkaa, niin kaverillepa ei ollutkaan roolivaatteita. Siispä tekemään merirosvolle rekvisiittaa, josta yhteinen merirosvoleikki saa ihan uutta puhtia. Kankaat ovat sairaan kalliita, mutta kirpparilta tekee hyviä löytöjä. Kirpparilla sattui vastaan pari aivan uuden näköistä tyynyliinaa – purppuranpunainen ja purppuranpunainen mutta ruudullinen. Ruutukankaasta tulee merirosvoliiville etuosa ja tasavärisestä selkäosa.

Ensiksi purin tyynyliinojen saumat – kangasta tulikin niistä hulppeasti. Sitten tein kaavat liiviin oman pojan t-paitaa mukaillen (ks. kuva alla).

Paidan alla on purkamani tyynyliina – kangas näyttäisi riittävän hyvin selkäkappaleelle. Pojan paita on tuo sininen ja sen päälle olen piirtänyt ja jo leikannutkin liivin selkäosan kaavan. Liivistä ei tule aivan tyköistuvaa, joten jos teet liivin tällä tavalla itsekin, niin kaavan kanssa voi ottaa rennosti. Ei tarvi istua prikulleen, joten kaavan piirtäminen sinnepäin riittää. Muista vain piirtää hihan kaari riittävän isoksi, että mahdollinen t-paita mahtuu liivin alle.

Kaavapaperina käytän aina leivinpaperia. Se on edullista ja paperissa riittää pituutta. Niinpä levitin t-paidan pöydälle ja piirsin siitä kaavan ensin selkäosalle (joka on liivissä tietty samanlainen kuin t-paidassakin) ja sitten etukappaleille. Etukappaleen kaavoittaminen on hyvin samanlaista kuin takakappaleenkin. Etukappaleelle syvensin kaula-aukon abouttiarallaa silmää miellyttäväksi eli siitä tulee tietty isompi kuin mitä t-paidassa on. Vyönkin tein liiviä varten, eli sillä se pysyy kiinni. Tein sen tekomokkasuikaleesta, jota oli omissa varastoissa. Vyölle laitoin kiinnikkeeksi palasen tarranauhaa.

Kuvassa tyynyliina on muuttunut liivin selkäosaksi. Pitkällä sivulla on taitos eli siitä kohtaa kangas on kaksinkerroin. Tyynyliinasta jäi hyvästi kangasta, joten hyvin siitä sai 6 v:lle liivin tehtyä.

Ruutukankaasta leikkasin vielä leveän kaitaleen rosvolle pääpannaksi. Vielä lappu silmälle ja aarteen etsintä voi alkaa!

Valmis liivi. Hintaa tais tulla euron verran.

Merirosvoleikit ovat olleet nyt vähän aikaa out ja länkkärileikit in. Telkkarista kun tulee Daltonit, mitkä ovat minun poikani ja hänen kaverinsa lemppariohjelma tällä hetkellä. Pojat keksivät pukeutua itsekin lännen etsintäkuulutetuiksi rosvoiksi ja nappasivat tuon tekemäni liivin päälle – on kuulemma hyvä länkkäriliivi. Hienoa!

 

Kategoria(t): Vaatteet. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa