Korttitehtailua

Pojan kavereilla on synttäreitä – tulossa on kolmet 8v-9v synttärikutsut. Olen ostanut varastoon tarroja, joita ajattelin käyttää synttärikortteihin. Nyt oli aika ottaa nuo tarrat esiin. Niitä vähän aikaa katselin ja mietin millaisen kortin niistä tekisin. Dinosaurus-tarroista tuntui, että niistä voisi syntyä kortti.

Mun kortit syntyvät usein juuri näin. Näen mielessäni jonkin keskeisen elementin kortissa. Sen jälkeen otan sen esiin tai jos se ei ole valmis elementti niin teen sen. Sitten alan sovitella sitä eri värisiin korttipohjiin. Mulla on varastossa aika paljon erivärisiä korttipahveja just tätä varten. Sit kun tietty fiilis välittyy näistä kahdesta olen tyytyväinen. Fiilis voi olla eleganssi, reippaus, iloisuus, tyyneys tms – jokin tunne jota haluan kortin saajan tuntevan, kun kortin saa. Sit alan miettimään tarvitseeko kortti lisää yksityiskohtia ja kokeilen erilaisia vaihtoehtoja mitä tulee mieleen. Lopulta teen kortin ja vielä siinä vaiheessa usein muutan jotain kortissa.

Dinosauruskortin (beige) osalta mulla oli ne tarrat valmiina. Valitsin niistä pari korttiin. Sitten valitsin korttipahviksi sellaisen, josta tulee mieleen luonto ja dinosaurusten aika eli ruskean pahvin. Lisäksi pahvien piti sointua dinosaurusten värimaailmaan. Seuraavaksi halusin dinosauruksille jonkin taustapaperin, josta tulisi mieleen viidakko. Minulla oli sopivasti lehtipaperia ja valitsin sen. Leikkasin lehtipaperin sopivaan kokoon, liimasin sen kortipahville ja asettelin dinosaurukset paperille. Kortti oli vielä liian pelkistetty, se kaipasi lisää tavaraa. Tarroissa oli dinosauruken munia, joten lisäsin ne. Halusin korttiin vielä palmuja ja ruohoa. Leikkasin ne väripaperista.

Kortti näytti tässä vaiheessa jo valmiilta, mutta vähän vielä vaisulta. Se kuitenkin menee 8v pojalle. Sen ikäisissä piisaa vauhtia ja energiaa. Kortti kaipasi samanlaista säpäkkyyttä. Keksin, että dinosaurushan on voinut käydä puremassa ja raapimassa korttia. Niinpä leikkasin jäljet korttiin ja nyt näytti hyvältä. Valmista.

Tein vielä toisen muunnelman samasta kortista. Jäljellä oli lempeältä näyttävä dinosaurus ja tyrannosaurus. Koska ne oli piirretty sarjakuvamaisesti, halusin taustaksi jotain piirrettyä. Valitsin retro-kuvioisen paperin (kuvassa sininen). Värit olivat lempeitä, joten halusin valita korttipahviksi jotain mikä toisi korttiin säpäkkyyttä. Kortti ei saisi olla lälly. Siksi valitsin korttipahviksi tumman ja pelottavamman värin – tummanruskean. Sitten vaan liimaamaan kortin elementit ja valmista tuli.

Kategoria(t): Kortit. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa