Äidille sinivuokkoja

Askartelin taas poikani kanssa. Tällä kertaa teimme yhdistetyn lahjan ja kortin mummuille. Korttia voi pitää esillä kuin taulua. Jos perheessä on monta kortintekijää, jokainen voi tehdä oman sinivuokon ja mummu saa oikein kollaasin seinälleen. Jos olet opettaja, niin näitähän voi tehdä keväisessä hengessä luokan koristukseksi – parikymmentä vuokkoa seinällä on varmasti vaikuttava ja kaunis näky. Värejä voi varioida ja tehdä valkovuokkoja, taustakartonki voisi olla vihreä, terälehdet maalattu valkoisella ja keltaisella.

Tarvikkeet:
Sinistä paperia
Valkoista korttikartonkia
Sinistä ja valkoista sormiväriä (tai akryyliväriä)
1 vessapaperirullan hylsy (tai 1/2 talouspaperirullan hylsyä)
Vanupuikkoja 4 kpl
Liimaa
Kuumaliimapistooli ja kuumaliimapuikko

 

1.Paina vessapaperirullan hylsy litteäksi. Leikkaa hylsy kuuteen osaan.
2. Yhdestä hylsynpalasta tulee yksi terälehti. Leikkaa hylsy vielä 1/3 paksuudelta hylsyn puoleen väliin asti. Tästä tulee terälehden valkoinen sisäosa.

3.Maalaa hylsyn leveämpi alaosa sormivärillä siniseksi ja kapeampi yläosa (jonka leikkasit auki 2. kohdassa) valkoiseksi.
4. Työnnä valkoinen osa kohti terälehden perää, jolloin siitä muodostuu terälehteen valkoinen raita.

5. Leikkaa valkoisesta korttipahvista noin 15 cm x 15 cm kokoinen pala kortiksi.
6. Leikkaa sinisestä paperista 6 terälehteä. Käytä kaavana yhtä hylsystä leikattua terälehteä. Liimaa terälehdet kartongille. Vaihtoehtoisesti voit myös piirtää terälehden ääriviivat kartongille ja maalata ne sinisellä sormivärillä. Mun poika on vielä niin pieni, että paperin leikkaaminen tuottaa siistimpää jälkeä kuin maalaaminen.

7.Taivuttele vanupuikko kaarelle. Ei haittaa vaikkaa puikko painuisi vähän littiin taitoskohdista. Leikkaa puikko kahtia. Taivuttele ja leikkaa yhteensä 4 puikkoa.
8. Laita kuumaliimapistooli lämpiämään. Tee liimasta keko korttipahville, kukan keskustaan. Paina 3-4 vanupuikon puolikasta liimakekoon. Töppyyttele liimaa vielä puikon puolikkaiden ympärille ja painele sulaan liimaan loput puikot vuokon heteiksi.

9. Levitä liimaa hylsyterälehtien alapintaan. Liimaa ne paperisten terälehtien päälle.

10 a + b. Halutessasi voit myös leikata leveän kaistaleen pahvia kortin taakse ja taivuttaa sen kortin tueksi. Nyt korttia voi pitää myös pöydällä ja kaistale tukee kortin kuin valokuvan pystyasentoon.

Tadaa, ihana sinivuokko-kortti on valmis!

Kategoria(t): Koristeet, Kortit, Lasten kanssa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa