Uinu, uinu, pienoiseni

Kesän kuumissa öissä on ihana pienen vauvan nukkua viileän peiton suojaamana – unipussin peiton suojassa, silti vilpoisasti. Meidän pieni on varsin rauhaton nukkuja. Unipussi on rauhoittanut öitä ja kesäksi valitaan paksun peiton sijaan kevyttä päälle. Itsekin nukun kesällä pelkän pussilakana alla, niin myös tänä kesänä vauvelimme. Tein hänelle unipussin vanhasta aikuisten pussilakanasta. Pussilakana on jo palvellut aikansa ja nyt se saa uusiokäyttöä vauvan tarpeisiin. Pussiin tarvitaan vetoketju sivuun. Käytin siihen vetoketjun suojapussista, jonka olin säästänyt kaupasta ostamastani tyynystä. Kierrätyksen ansiosta tälle unipussille tuli hintaa vain Burdan kaavojen verran.

Tarvikkeet:
Pussilakana, ompelulankaa, vetoketju, 2 painonappia, vinonauhaa, kaavat (esim. Burdalta).

Pussilakan leveys riitti mainiosti unipussille. Tein pussin 80 cm kokoon, jotta siinä on tarpeeksi väljyyttä kasvavalle vauvalle. Nopea ratkaisu olisi ollut leikata sekä kaavan etu- että takaosa saman tein. Onhan pussilakana kaksinkertainen. Huomasin kuitenkin, että raidat eivät olisi menneet aivan kohdikkain. Niinpä kohdistin raidat ja leikkasin molemmat kappaleet erikseen.

Sitten vain ompelukone huristamaan ja reunoja huolittelemaan. Seuraavaksi ompelin sivusaumat. Yhdelle pitkälle sivulle jätin sauman ompelematta ja siihen kiinnitin vetoketjun. Onnekseni olin säästänyt yhdestä uutena ostamastani tyynystä suojapussin. Ratkoin siitä vetoketjun unipussille. Vetoketjut ovat järkyttävän kalliita, varsinkin pitkät, jollaisen pussiin tarvitsin.

Leikkasin vielä pussilakanasta vinonauhaa käden- ja päänteiden huolittelemiseen. Ompelin nauhan vetoketjun stoppariksi eli nauhan päät tulevat vetoketjun avoimeksi jäävän osan päälle. Nyt kun vetoketjun sulkee, sitä ei pääse vetämään yli niin että lukko karkaat vetoketjusta. Lopuksi vielä painonappien vasarointi paikoilleen ja valmista on.

Vauvani nukkui tässä pussissa hyviä öitä kesällä 2012. Minä nukuin myös hyvin.

Kategoria(t): Vaatteet, Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa