Joulukortteja koulun myyjäisiin

Ensi kuun lopulla poikani luokka on mukana koulun myyjäisissä. Tehtailimme sinne joulukortteja myyntiin.

Idea on simppeli toteuttaa pienemmänkin taiteilijan kanssa. Pieni voi sotkea sormivärejä paperille, josta aikuinen leikkaa joulukorttiin joulupalloja. Olen tehnyt vastaavia kortteja aikaisemminkin. Poikani oli silloin niin pieni, että hän käytännössä vain sotki innoissaan väriä paperiin. Kannustan kokeilemaan!

Nyt poikani on 8v ja hoiti sormivärien levityksen ja piirtämiset. Minä leikkasin ja liimasin. Teimme 20 korttia ja siihen kului aikaa pari tuntia taukoineen.

Tarvikkeet:
Vesiväreille tarkoitettua piirustuspaperia, sormivärit, korttipohjia, ”hyvää joulua” – tekstipaperia, kultatussi, liimaa

Ensin anna lapselle arkki vesiväreille tarkoitettua paperia. Anna hänen sotkea sormiväreillä vapaasti pitkin paperia. Anna värien kuivua. Leikkaa sitten paperista ympyröitä, näistä tulee korttiin joulupalloja. Meidän joulupallot olen leikannut jo valmiiksi (kuvassa).

Leikkaa ”hyvää joulua” tekstipaperista isoja kaistaleita. Liimaa kaistaleet korttiin. Liimaa sitten joulupallo tekstipaperin päälle.

Anna lapsen piirtää pallolle ripustusnauha. Lapsi voi myös taitojensa mukaan piirtää kortin alareunaan jouluisia kuvia. Poikani piirsi ripustusnauhaan vielä rusetin. Poikani piirteli korttiin tähtiä, joulukuusia, paketteja, hymynaamoja, tonttulakkeja, pipareita – kaikkea jouluista mitä hänellä nyt tuli mieleen. Minä annoin hänen toteuttaa itseään tässä ihan vapaasti. Hauskaa oli ja hän fiilisteli että ”tulee ihan jouluinen olo!”.

Tässä muutamia meidän korttitehtaan tuloksia – kaikki uniikkeja ja rakkaudella tehtyjä. Myyjäiset ovat lokakuun lopulla. Kerron kun tiedän miten tekivät kauppansa!

Päivitetty markkinoiden jälkeen: juu tokihan ne oli myyty. Kaverini oli käynyt siellä ja kertoi, että hinnaksi oli laitettu 1 € / 5 kpl. Siitä tuli kyllä paha mieli. Pelkät taustapahvit maksavat tuon verran Tiimarissa. Lohtua tuo se, että vastaanottaja ei moisesta alennusmyynnistä tiedä ja saa hyvän mielen.

 

Kategoria(t): Kortit, Lasten kanssa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa