Nukkekodin kalusteiden päivitystä

Kesän aikana olen aloitellut nukkekodin remonttia. Nyt sain viimeisimmän ilmeenkohotuksen tehtyä tv-tuolille. Tässäpä teillekin näitä ennen-jälkeen kuvia.

Parvekkeen otin käsittelyyn ihan ensimmäiseksi. Sen laatoitus oli oranssi-musta-kukkakuviota. Se oli ihan paperia ja helppo repiä pois. Sen tilalle tulostin väriprintterillä punaruskeaa ruutua. Leikkasin paperin oikeaan kokoon ja liimasin kiinni paperiliimalla. Itse olisin valinnut tähän ehkä hieman toisenlaisen kuvion. Kuitenkin halusin että poikani ääni kuuluu valinnoissa ja hän fanitti tätä kuviota, niin sillä mentiin. Lisäksi tunasin parvekkeen kaiteen nuppeihin kultaukset. Se tuo kaiteeseen kivasti särmää. Kultamaali on akryylimaalia.

Viimeisin tunaus valmistui tänään. Telkkarituolissa oli aikanaan varmasti oikein funkylta vaikuttanut kirkuvanketunruskea samettikangas päällysteenä. Mietin kauan minkälaisella kankaalla sen korvaisin. Kirpputoreja kierrellessäni yritin löytää jotain vaatekappaletta, joka saisi luovuttaa tilkun verran kangasta tuoliin. Sellaista sopivaa ei vain tullut koskaan eteen. Eilen aloin heittämään pois vanhoja sohvatyynyjä ja hoksin, että siinähän sitä on sopivaa kangasta. Nyt on sitten nukkekodin telkkatuolissa aito alcantara-päällys. No ei ihan aito, mutta jotain vastaavaa ja likaa hylkivää kangasta se on. Liimatahrat olikin helppo pyyhkiä pois!

Keittiön kaapit jäivät muuten vanhaan kuosiin, paitsi välitilan osalta. Keittiöön on tulossa tapetit, jossa on mintunvihreää raitaa. Niinpä vanha, seitkytlukuinen aurinkopallokaakeli sai väistyä. Se olikin paperia ja helppo repiä pois. Tilalle maalasin akryyliväreillä mintunvihreän seinän. Ah miten tuoreen näköinen kaapisto! Uusi taustan väri natsaa kivasti vihreiden vetimien kanssa.

Kirjahylly oli todella vanhanaikainen. Sen radiokin oli niin vanha, että muistan sellaisen nähneeni pikkutyttönä yhdessä kyläpaikassa. Noita hyllyn tietosanakirjoja oli joka kodin kirjahyllyssä, kun olin ala-asteella. Sitten vielä taustalevy pirtsakka oranssi. Kirjahyllyn stailasin repimällä ensin takaseinän irti Lettermanilla liimasaumaa viiltäen. Kirjat ja radio lähtivät samalla tyylillä ja suht helposti. Takaseinä oli tiukassa, vaan luovutti lopulta ja napsahti irti ihan ehjänä. Sitten vaan liimailin uuden taustapaperin paikoilleen, uusia kirjoja ja kannuja paikoilleen ja voila – valmista tuli.

Kategoria(t): nukkekoti. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa