Fantasiapuu, tee-se-itse sisustustarra

Etsin pitkään sopivaa sisustustarraa, jolla toisi asuntoon jotain kiinnostavaa katsottavaa. Aina kun löysin hinnaltaan ja aiheeltaan sopivan tarran, se oli liian pieni. Netistäkin etsin firmaa, jolta voisin tilata tarran, vaan hinnat ovat hirmuiset näyttävän kokoisille tarroille. Sitten sain päähäni, että teen sellaisen itse. Ei kun rautakauppaan. Sieltä ostin halpaa mustaa tapettia ja liisteripurkin. Tapetti maksoi 20 e ja liisteri 10 e, yhteensä hintaa kertyi 10% valmiin tarran hinnasta. Sisustuskuvan tekeminen tapetista oli varsin vaivatonta ja 1 v testasi jo kuvan irtiottamistakin – hyvin irtoaa 🙂 Kuvassa valmis sisustuskuva. Tein tällaisen fantasiapuun. Loin puun jonka lehdet ovat kuin kukkien silhuetteja. Puu näyttää puulta, mutta on sarjakuvamainen.

Tarvikkeet:
1 vuota tapettia
tapettiliisteriä
teippiä
lyijykynä
pensseli liisterin levittämiseen

Minä käytin edullista Nowo-tapettia, joka ei tarvitse vettymistä.

1. Ensimmäiseksi mittasin seinän, jotta tiedän kuinka pitkän puun siihen haluan. Sitten rullasin tapettivuodasta riittävästi paperia esiin ja piirsin rungon. Piirsin sen tapetin toiseen laitaan, jotta saan käytettyä viereisen alueen oksille. Rungolle tuli mittaa 2 m. Oksisto mahtui 1 m:iin / puoli. Kaikkiaan minulla kului siis 2 m tapettia.

2. Tämän jälkeen hahmottelin puun A4:lle. Minusta oli helpompaa piirtää puu pienelle paperille kuin suoraan vuotaan. A4:n hahmotelma osoitti, että 6 oksaa puolta kohden olisi riittävä tiheys.

3. Leikkasin rungon ja teippasin sen seinään. Teippasin myös tapettivuodan palat puun kummallekin sivulle ja piirsin siihen oksat. Tapettia olisi toki voinut säästää piirtämällä oksat ihan alekkain. En millään tarvitse koko vuotaa, joten en alkanut säästelemään. Minusta oli paljon helpompi päättää oksien pituudet, haarojen määrä ja keskinäiset välit kun sain piirtää oksat suoraan oikeille paikoilleen.

4. Leikkasin tapetista 2 kokoisia palloja, 9 isoa ja 9 pientä. Asettelin niitä oksien päihin muodostamaan lehtiä. Yritin asetella niitä niin, että lehdet olisivat mahdollisimman monimuotoisia ja siten mielenkiintoisia katsella. Sitten piirsin lehdet tapettiin (kuvassa). Numeroin vielä oksat, jotta osaan asetella ne leikkaamisen jälkeen oikeaan järjestykseen puuhun.

5. Sitten leikkasin oksat lehtineen. Teippasin oksat rungon viereen. Koska olin piirtänyt oksat tapetin nurjalle puolelle, oksat olivat nyt peilikuvinaan seinässä. Oikealle puolelle piirtämäni oksat olivat vasemmalla puolella puuta. Puu näytti nyt ihan erilaiselta, sen oksat eivät enää miellyttäneet silmääni sellaisenaan. Niinpä muuttelin vielä oksien välisiä etäisyyksiä, pituuksia, lisäsin uusia haaroja jonnekin ja otin jostain pois.  Kun otin haaran pois, leikkasin sen irti ja laitoin toiseen paikkaan.

6. Viimeiseksi liisteröin rungon ja sen oksat paikoilleen. Liisterin levitin öljyväripensselillä. Se oli sopivan pieni, mutta silti napakka ja sellaisia oli minulla ennestään kaapissa. Lopuksi tukiteipit vain pois ja valmista tuli!

Kategoria(t): Koristeet. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa