Hui kauhistus – kummitteleeko täällä?

Taas on se aika vuodesta, että illat pimenevät ja kummitukset ja muut kauhistukset täyttävät … no ehkei koko maata, mutta meidän kodin kuitenkin.

Kurpitsat on vaan niin hienoja, että sellainen on omalle pihalle saatava – ontoksi kaiverrettuna ja kynttilä sisällä tietenkin. Pihallamme lentävät kummitukset leijailevat oksan pätkän varassa. Ne on tehty valkoisista muovipusseista, jotta kestävät vesisadettakin. Silminä on leikattavaa, tarrapintaista heijastinta, joten silmät välkehtivät hauskasti.

Karmeita kynttilöitä en löytänyt, vaan sepäs vaan inspiroi tekemään sellaisia itse.

Mustan ja oranssin kynttilän ostin kaupasta. Niiden kylkeen tein koristeet leikkaamalla kahviliinoista sopivia palasia ja liimaamalla  ne decoupage-liimalla kynttilään. Pääkallon muotoiset palaset leikkasin valkoisesta liinasta ja piirsin yksityiskohdat mustalla tussilla. Lepakot leikkasin liinan mustista osista.

Kynttilöitä kiertelevät hämähäkit. Ne tein piipunrasseista – yhteen hämikseen tarvitaan 1.5 rassia. Jalat syntyvät 4:ään osaan leikatusta rassista ja niiden keskelle taitellaan 1/2 rassia vartaloksi ja pitämään jalat paikoillan. Sitten vain taivutellaan jalkoja vähän koukkuun ja hämis on valmis. Katso ohjeeni hämiksiin.

Kurpitsat ovat älyttömän kalliita jos sellaisia haluaa ostaa. Niinpä tehtailin lisäksi paperikurpitsoja. Sain lahjaksi yhden pikkukurpitsan, joka oli niin kova ettei sitä voinut kaivertaa. Muotiksi se soveltui mainiosti. Leikkasin lehdistä n. 1cm levyisiä suikaleita ja liimasin niitä kurpitsan kylkeen. Annoin kuivua. Leikkasin askarteluveitsellä suikalekuoren halki, poistin sisältä aidon kurpitsan ja teippasin tekemäni paperikurpitsan takaisin yhtenäiseksi. Maalasin koko komeuden oranssilla akryylimaalilla (saa askartelutarvikkeita myyvistä kaupoista) ja vielä mustalla maalilla silmät ja suut.

Vieläkin hienompia ois saanut ilman kurpitsaa. Löysin ohjeet miten taiotaan kurpitsa muovikassimuotista.

Teen paljon koristeita jätesäkeistä. Se on halpa materiaali ja sillä saa isoja, näyttäviäkin koristeita aikaiseksi. Kerään vielä nuo koristeet pois ja käytän seuraavana vuonna uudestaan. Mahtuu taiteltuna pieneen tilaan.

Jättilukki: Hahmottelin lukin auki leikatun jätesäkin pintaan valkoisella merkkaustussilla. Lisäsin vielä jälkeenpäin lukin ristiin, ulkopuolelle punaista silkkipaperia, niin risti hohtaa hienosti punaista. Kiinnitin lukin ikkunaan teipillä. Jos haluat tehdä vastaavan, niin yritä löytää sellainen jätesäkki joka päästää valoa läpi mahdollisimman vähän.

Kurpitsapää ikkunassa: Meidän parvekkeen oveen tehtailin tällaisen pikkuisen ilkeällä ilmeellä varustetun kurpitsan kasvot. Silmien, nenän ja suun aukoissa on silkkipaperia. Päivällä pää hohtaa komeasti sisälle ja illan pimetessä suuntaan pöytälampun valaisemaan päätä, niin että pää hohtaa naapureille. Idean tähän sain Disney FamilyFun sivustolta – katso suora linkki ikkunakoristeeseen.

Portaissamme luuraa jättihämähäkki. Tein sen roskapussista. Vartalon sisällä on tyyny ja pään sisällä käsipyyhe. Kaulan supistin mustalla sähköteipillä (toivottavasti se ei ole kallista… sen on mies ostanut joten hinta ei ole tiedossani… vielä). Hämähäkin jalat ovat mustaa kartonkia.

Posliinikummitus. Tämän ihanan kauhistuksen ostin kirpparilta. Kuvittelin, että voisin laittaa sen sisälle tuikkulyhdyn, vaan se kuumeneekin liikaa. Poikani tosin keksi kaverinsa kanssa aika häijyn tempun: laittoivat sen sisälle meidän radiopuhelimen ja hui että sieltä kaikuu pelottavia ääniä!

Lepatkot. Nämä olivat jotenkin supersööttejä. Löysin niiden kuvat Disneyn Familyfun:sta – katso suora linkki lepakkoohjeeseen. Niitähän piti tulostaa heti monta, että niistä saa hienon parven. Nuo punaiset silmät jotenkin puhuttelivat minua. Ei ollenkaan pelottavia minusta nämä lepakot.

Tulostin niitä, leikkasin, liimasin 2 lepakkoa vastakkain ja välissä pätkä kalastajan lankaa. Langan päähän kiinnitin vielä muovihelmen painoksi. Sitten vain ripustin koko komeuden roikkumaan.

Kategoria(t): Koristeet, Kynttilät. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa