Kynttilöitä pääsiäisen hengessä

Martha Stewart.com:ssa oli tehty pääsiäiskynttilöitä, joista innostuin itsekin. Siellä oli liimattu kynttilöihin aitoja vehnänkorsia. Minä käytin Decoupage-tekniikkaa eli decoupage-liimaa ja serveteistä leikattuja, vihreitä suikaleita.

Tarvikkeet:
Kynttilöitä
Decoupage-liimaa
Vihreitä servettejä

Minulla meni näiden tekemiseen ehkä 2 tuntia. Minulla ei ollut vihreitä servettejä, vaan raidallisia, joista käytin vihreät osat. Niiinpä en voinut leikellä korsia ihan yhtä huolettomasti kuin vihreästä servetistä.

Leikkaa ruohonkorret. Kuvan kynttilöiden korsilla on pituutta 1/4 kahviservetin korkeudesta. Poista servetin valkoiset kerrokset.

Levitä liima siveltimellä värikerrokseen. Siirrä varovasti korsi kynttilän pintaan. Varovasti siksi, että korret ovat pitkiä ja taipuvat helposti taitoksille.

Siirtäminen pitää tehdä vauhdikkaasti, sillä liima kuivuu nopeasti. Itse liimailin irtoavia korsia vielä jälkikäteen uudestaan. Välillä liima pääsi kuivumaan ennen kuin sain korren siirrettyä kynttilän pintaan. Välillä taas korret liimautuivat vinoon, jolloin irrotin ne osittain ja liimasin uudestaan.

Halusin käyttää vihreän eri sävyjä, jotta ruoho ja siten kynttilä näyttäisi kiinnostavalta. Näiden valkoisten kynttilöiden lisäksi minulla oli yks keltainen kynttilä. Siihen valitsin tummimmat korret, jotta ne erottuisivat taustasta. Leikkasin korsia 1-3 korren ryppäiksi, säästin sillä liimamisvaivaa.

Mietin pääsiäismunien lisäämistä ruohon joukkoon. Jätin ne kuitenkin pois, jotta kynttilästä tulisi ajaton. Nyt sen ulkonäkö ei ole niin pääsiäiseen sidottu, etteikö sitä kehtaisi polttaa vielä pääsiäisen jälkeenkin. Pääsiäisen jälkeen se menee kevätkynttilänä.

Kategoria(t): Kynttilät. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa