Pääsiäiskortteja

Tokihan sitä piti itse tehtailla kortteja pääsiäiseksi. Mulla oli idea tehdä peukkupupuja ja -pajunkissoja pojan 7v kanssa. Hän kerrankin innostui korttien tekemisestä, joten ei kun tuumasta toimeen. Askartelu onnistuisi hyvinkin pienen lapsen kanssa, kun aikuinen ohjaa lapsen sormen osumaan oikeaan paikkaan.

Tarvikkeet:
Musta ja punainen tussi
Korttipahvi
Valkoista akryyliväriä (tai sormiväriä)

Pajunkissakorttiin piirsin pajunvarren itse ja poika teki kissat: painoi sormen väriin ja sitten kissaksi pahville. Sitten väritin vielä kissoille korvat jä hännät, silmät ja punaisen nenännipukan.

Pupukortti tehtiin samalla idealla. Poika painoi sormella pupunvartaloita korttiin. Näihin hän innostui piirtämään loputkin eli pupunkorvat, hännät, silmät ja nenät. Kuvassa on minun tekemäni kortti.

Käytin akryyliväriä, koska se kuivuu sormiväriä nopeammin. Sekä sormi- että akryyliväri ovat vesiliukoisia, joten mahdollisesti askartelun tuoksinassa syntyvät tahrat lähtevät tuoreina hyvin.

Sitten toi poika säväytti. Hän kysyi saako piirtää pajukortin ja tottakai sai. Hän piirsi kuvassa näkyvät pajunoksat ihan tuosta noin vain kortille. Minä olin lentää hämmästyksestä pyllylleni, veikkaanpa että hän teki hienommat oksat kuin itsekään olisin osannut tehdä. Nuo näyttävät ihan jonkun taiteilijan aikaansaannoksilta.

Pajunkissojen värittämistä varten hain hänelle valkoisen tussin käyttöön. Sai sillä siistimmin väritettyä pajunkissat kuin mitä akryylivärillä ja sormilla tai edes pensselin kanssa olisi saanut.

Kyllä äiti on nyt ylpeä pojastaan! Tämä kortti jäi sitten meille. En raaskinut lähettää sitä kenellekään.

Tässä vielä korttitehtaamme tuotoksia.

Kategoria(t): Kortit, Lasten kanssa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa