Suihkuverhosta varustepussi

Nyt kierrätetään! Turha heittää sellaista tavaraa pois, josta pienellä vaivalla saa muokattua jotain muuta. Meidän vanha suihkuverho sai väistyä uuden tieltä. Minä sitten sitä suihkuverhoa käsissäni pyörittelin ja mietin, kuinka samalta se tuntuu kuin urheilupussin materiaali. Päätinpä siltä istumalta, että vanha verho saa uuden elämän pussina. Verhosta olisi riittänyt materiaalia usealle pussille. Minä tein kaksi.

Tarvikkeet:
suihkuverho
ompelulankaa
sakset
nauhaa tai nyöriä (pussinsulkijaksi)
1 nyörinpää, jousistopparilla
hakaneula, nyörin pujottamista varten

Nyörinpää (kuvassa musta) on ihan vapaaehtoinen lisä. Minulla oli menossa talvikintaat roskiin ja niistä sain sellaisen ihan ilmaiseksi. Nyörin kaivoin omista varastoista. Tämä nyöri on toiminut joskus nimikyltin hihnana. Näiden kierrätystavaroiden ansiosta pussukalle tuli hinnaksi 0 €.

Käytin jo omistamaani urheilupussia kaavana. Jollei sinulla ole pussia, voit leikata kankaasta 35 x 52 cm pituisen kaitaleen (sis. 1 cm saumanvarat ja 4 cm kääntövaran nyörikujalle). Uimassa käydessäni olen kantanut tavarat joko käsissäni tai muovipussissa pesuhuoneen puolelle. Tästä lähtien minulla onkin hieno, oma design-pussi.

Seuraavat työvaiheet ovat:
Kuva 1. kankaan reunojen huolittelu siksakilla

 

 

Kuva 2. Nyörikujan kääntäminen ja kiinnittäminen suoralla ompeleella.

 

 

 

Kuva 3. Sivusaumojen ompelu. Muista sivusaumoja ommellessasi aloittaa sauma vasta nyörikujan ompeleen reunasta (kuva 4). Jos aloitat sivusauman ihan kankaan yläreunasta, ompelet nyörikujan umpeen! Minähän iloisesti ompelin sen umpeen ja sitten oli ratkojalle käyttöä. Olinkin juuri miettinyt miten helppoa pussukan tekeminen on – sitten onnistuneesti sössin. Hupsan saa.

Viimeiseksi vielä hakaneula nyörin läpi ja nyörin pujotus kujaan. Jos käytät nyörinpäätä, pujota se paikoilleen ja valmista on!

Uusi pussi odottaa nyt ensimmäistä käyttökertaa. Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Aikaa minulla meni yhden pussin valmistamiseen 45 minuuttia. Minä nopeutin valmistumista vielä sillä, että en kiinnittänyt reunoja nuppineuloilla ennen omplelua. Kangas oli niin jäykkää ja karheaa, että kankaat pysyivät paikoillaan ilman nuppineulojakin.

Pistä sinäkin hihat heilumaan ja ala pusseja tehtailemaan!

Toivottavasti saan sinut myös miettimään mitä kaikkea voit vanhoista tavaroista tai kankaista tehdä.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa