Hämä-hämähäkki kiipes langalle

Etsin netistä innoitusta kummitusjuhlan ruokapöytään. Löysin sitten itseni viime vuonna Pirkan julkaisemilta Halloween-sivuilta. Siellä oli vinkkinä rakentaa villalangasta hämähäkinseittiä. Sormia alkoi heti syyhyttämään ja eikun lankapussille tutkimaan vieläkö minulla oli valkoista lankaa jäljellä. No oli! Siihen jäi sitten minulla tarjoilujen suunnittelu. Aloin ”kutomaan” verkkoa.

Bongasin verkolle hyvän paikan kahden huoneen välistä, paikasta johon hämähäkki voisi oikeastikin kutoa verkkonsa. Valkoinen lanka erottuisi hyvin kun ulkoa pääsee siihen valoa, mutta taustalla oleva huone on luonnostaan vähän hämärässä.

Tarvikkeet:
villalankaa
viitseliäisyyttä, aikaa kului tämän verkon rakentamiseen 30 min.

Ensimmäiseksi mietin miten verkon käytännössä rakenna. Mihin vedän ensimmäisen narun. Päätin vetää kuvassa alimpana näkyvän uloimman langan ensin. Kiinnitin sen päät seinään läpinäkyvällä teipillä. Seuraavan langanpätkän keskiosan sidoin keskelle, kuvassa näkyvän säteiden keskipisteen kohdalle. Päät kiinnitin taas seinään teipillä.

Kun säteitä oli tarpeeksi aloin muodostaa verkkoon puoliympyrän muotoisia säikeitä. Säikeet ovat kiinni suorissa sädelangoissa ihan perussolmulla. Sitten vaan sakset käteen ja leikkaamaan roikkuva, ylimääräinen pätkä pois. Minä olen vasta hämähäkkioppilas, varmaan eskaritasoa. Säteet vähän repsottavat ja lankaakin jäi yli. Ekaluokkalainen, siis hämähäkki-sellainen, osaisi varmaan arvioida langankulutuksen paremmin. Ovat ne mokoma taitavia otuksia.

Lopuksi ripustin yhden pojan muovihämpeistä roikkumaan verkosta. Se kiristikin säikeet sopivan napsakoiksi. Nythän se näyttää oikein hyvältä!

Varokaa hämähäkkiä. Se on vapaana asunnossa ja vaanii pahaa-aavistamattomia vieraita.

Kategoria(t): Koristeet. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa