Nukkekodin alakerta uudistuu

Aloitin nukkekodin pintaremontin alakerrasta. Siellä on yksi huone, josta on väliseinällä erotettu osa pikkuhuoneeksi. Pikkuhuoneen seinän takana on autotalli. Alakerta tuntui luontevalta paikalta vierashuoneeksi, jonka yhteyteen tulee pesutilat. ”Ennen” kuvassa pikkuhuoneen lattia on saanut jo uuden pinnan. Alla näet alkuperäisen, kirkuvanpunaisen laattalattian äärimmäisenä vasemmalla. Kamala. Joskus ollut muodikas, nyt kamala.

Tämä vaihe suunnittelussa on makea! Etsin netistä kuvia erilaisista kaakelipinnoista. Samoin etsin tapettimalleja. Printtailin niistä sitten mallipaloja. Oli aivan superdupermahtavaa pistää niitä rinnakkain ja miettiä minkä valitsisi. Mikä loisi oikeaa tunnelmaa? Poikanikin otin mukaan päättämään valinnoista. Kun oltiin yhtä mieltä, valinta oli sitten se. Minkä malleista sinä olisit valinnut?

Halusin  alakerrasta kaikkein moderneimman koko nukkekodissa. Se on pieni kompromissini moderniuden suuntaan.

Printtimateriaali on kallista ja kaupasta ostettua paperia on rajallinen määrä. Siksi vääränkokoiseksi leikattujen tapettipalojen riski on minimoitava. Niinpä mittasin seinät ja leikkasin niihin kaavapalat tavallisesta tulostuspaperista. Sovittelin niiden avulla kaavat seinille ja tein tarvittavat pienennökset tai uudet, isommat kaavat. Hirveä homma. Kun palat lopulta ovat oikein kokoiset, niin liimaaminen paikoilleen on enää nopea juttu.

Sitten viikon vinkki muille remontoijille. Levitä liimaa koko tapetin alalle! Minä liimasin reunat huolella ja keskelle huitelin vähän sinne tänne. Kesän kosteat ilmat saivat tapetit kupruille! Ne tapetit, joihin olen levittänyt liimaa koko alalle ovat ihan sileät.

Tapettien kuivuttua olikin sisustamisen vuoro. Kalusteet vaan paikoilleen ja lopputulosta ihailemaan. Iso lehtikuvio on niin IN nyt. Kyllä tällä kelpaa uusien leikkijöiden leikkiä. Heille tämä näyttää vielä vuosienkin päästä uudelta. Vanha sisustus oli minullekin mummulamuotia ja heille museokamaa.

Seuraavaksi kävin käsiksi isompaan tilaan. Sinne valitsin lattian väriksi räiskyvän lilan. Lila näytti hyvältä valitsemani tapetin kanssa ja toi huoneeseen särmää. Ajattelin, että sähäkkä väri se olisi nukkekodin nuorison mieleen. Hehän pitävät täällä kotibileitä tai valloittavat huoneen telkkarin- katsomiseen ja pleikkaripelien pelaamiseen.

Alakerran tapetit ja nukkamaton löysin ulkomaanreissuilta paperikaupasta. Nukkamaton pinta on ihanan samettista ja aivan täydellistä nukkekodin kokolattiamatoksi.

Lopuksi taas kalusteet paikoilleen. Vierashuone on valmis ja vieraat voivat tulla. Tuparit on huomenna!

 

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa