Pikkutiirikoijalle tekemistä

Meidän 2v pikkutiirikoijamme on hyvin innostunut avaamaan lukkoja. Hänen nähtensä ei kannata availla mitään lukkoja, hän toistaa avaamistempun pienellä harjoittelulla nopeasti perässä. Esimerkiksi meidän vetolaatikoistamme on vetimet poistettu. Avaamme laatikot työntämällä lusikanvarren laatikonreunasta ja kampeamalla laatikon auki – hetkeä myöhemmin pikkutiirikkamies saapuu paikalle oman muovilusikkansa kanssa ja kas, laatikko on auki. Lasikaapinovet aukeavat näppärästi nekin. Hän sattui nappaamaan itselleen imukuppikiinnitteisen pyyhekoukun. Sattuman suopealla avustuksella hän pläjäytti imukupin lasikaapin oveen, vetäisi imukupista ja kas – ovi on auki! Silmien välähdyksestä näki, että hän tajusi kerralla miten homma toimii. Osa laatikoista on kiinni hihnalla, jonka lukot hän osaa jo avata. Meillä nuo aikuisten lukot ovat lähinnä hidasteena, ei esteenä.

Isi päätti sitten ilahduttaa pientä tiirikoijaamme omalla lukkosetillä.

Laudanpätkään isi sahasi pieniä ovia aukaistavaksi. Rautakaupasta löytyi pieniä saranoita ja salpoja. Näytä on nyt kiva räplätä auki. Ovien takaa voisi paljastua kivoja kuvia. Jätimme ne kuitenkin pois, sillä tämänkin tekemisessä sahausjälkien hiomisineen ja ovien saranoiden täsmäämiseen lukon kanssa samaan linjaan meni hyvä tovi.

Nyt on pojalla omia lukkoja avattavaksi. Näitä sää räplätä kiinni ja auki ihan luvan kanssa.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa