Herkkää ristiäisiin

Minun pieni vauvelini syntyi elokuussa. Valmistelin tulevia ristiäisiä pitkin odotusaikaa jo kesällä, kun olin ensin kesälomalla töistä ja sittemmin äippälomalla. Esikoisen ristiäisiin olin tehnyt pieniä sateenvarjoja, jotka halusin kahvipöytään koristeeksi nytkin. Lisäksi koristelin pöytäkynttilöitä, pieniä ankkoja ja tutteja. Tietenkin ristiäisten kutsukortit tein itse ja teemaan sopiviksi.

Sateenvarjot

Tarvikkeet: tyhjä A4 paperi, coctail-tikkuja, teippiä, pieniä kuminauhoja, muovihelmiä, vaaleansinistä kuultopaperia, lila helmiäistussi, hopeatussi.

Piirrä sateenvarjokankaan malli tyhjälle A4:lle. Katso mallia kuvastani. Muista piirtää säteiden päähän pienet pampula-ympyrät. Leikkaa malli irti ja käytä kaavana. Muista leikata yksi kolmionmuotoinen palanen irti heksakonista, jotta varjosta tulee hieman kupera. Jätä viimeiseen palaseen hieman ylimääräistä reunaa, jonka taitokseen varjokangas taittuu ympyräksi. Piirrä kaavan mukaiset varjokankaat kuultopaperille ja leikkaa irti. Väritä kankaalle pieniä hopeakukkia hopeatussilla. Piirrä kankaan reunaan lila viiva ja väritä pampula-ympyrät liloilksi. Taittele paperiin sateenvarjokankaan taitteet.  Kiinnitä varjon reuna ympyräksi teipinpalan avulla. Työnnä varjoon coctail-tikku varreksi. Aseta varren päähän pieni helmi ulkopuolelle ja sisäpuolelle kierrä pieni kumilanka. Helmi ja kumilanka pitävät varren paikoillaan. Valmis.

Ankat ja tutit

Tarvikkeet: taikataikinaa, keltaista ja valkoista sormiväriä, musta tussi, kiiltävää askartelulakkaa.

Muvaile taikinasta ankan vartalo ja pää. Kastele pään alaosa ja paina kiinni vartaloon. Anna kuivua. Maalaa kauttaaltaan keltaisella sormivärillä. Anna kuivua. Maalaa silmänpohjat valkoisella sormivärillä. Anna kuivua. Piirrä mustalla tussilla pupillit. Anna kuivua. Lakkaa ankat. Valmista on.

Muovaile taikinasta tutin osat. Katso mallia kuvasta: Tarvitset yhteen tuttiin kaaren, pyöreän pohjan ja itse tutin. Anna osien kuivua. Maalaa osat ja anna kuivua. Lakkaa osat ja anna kuivua. Liimaa osat yhteen kuumaliimalla. Valmista on.

Kutsukortit

Tarvikkeet: 3 eriväristä pahvia, lyijykynä, pieniä muovitimantteja (kuvassa pussissa), valkoinen kohokynä, lila ja valkoinen tussi, tarrakiinnitteisiä sydämiä, kirkkaita muovikukkia, liimaa.

Leikkaat pahvit. Hahmottele lyijykynällä kuvio ja kutsu-sana pahville. Väritä kummatkin kohokynällä ja kun väri on vierä märkää, paina siihen varovasti muovitimantteja koristeeksi. Anna kuivua. Liimaa sydän paikoilleen. Väritä valkoinen lumikide ja suttaa sen keskustaa hieman lilalla värikynällä. Liimaa kirkan muovikukka päälle. Valkoinen ja lila väri kuultavat sen läpi nyt nätisti. Valmista.

Oheisesta kuvasta näet vihreiden pikkutimanttien paikat ja miten olen värittänyt kirkkaan muovikukan alle jäävät koristevärit.

Oikealla näet miltä kukka näyttää valmiina.

 

Kynttilät

Koristelin vielä kynttilöitä samaan henkeen kuin kutsukortit olivat. Ostin kaupasta ihan valmiita kynttilöitä ja kynttiläväriä. Kesällä löysin näitä värejä Tiimarista melkein ilmaiseksi – oisko ollut 20 senttiä 4 kynää tai jotain. Oli poistotarjouksessa. Minähän hamstrasin niitä sitten monta putkiloa talteen projektejani varten.

Kynttilöiden koristelu kynttilävärillä onnistuu hirmu helposti. Ensin pitää suunnitella koriste. Piirrä se paperille. Sitten aseta paperi kynttilän päälle ja piirrä tavallisella lyijykynällä (ei siis lyijytäytekynällä) kuvio. Kynä jättää painaumat kynttilään malliksi. Sitten vain pursotat kynttiläväriä mallin mukaan. Kärsivällisyyttä tarvitaan, ei muuta. Värituubissa kun on ilmakuplia, mitkä purskahtelevat ikävästi ja levittävät väriä ympäriinsä. Purskeet saa helposti pois paperilla pyyhkimällä. Paina vielä märkään maaliin muovitimantit koristeeksi. Anna kuivua 1 vrk ja valmista on.

Kategoria(t): Koristeet, Kortit, Kynttilät. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa